Roda verliest en Fortuna wint oefenduel

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 30/07/2022 om 20:55
Laatst bewerkt op 30/07/2022 om 21:25

Roda JC en Fortuna Sittard hebben zaterdag beiden een oefenduel gespeeld. Roda JC verloor de uitwedstrijd tegen De Graafschap met 1-0 en Fortuna versloeg VVV met 6-2.

Voor Roda JC was het de laatste oefenwedstrijd voor aanvang van de competitie. De ploeg van trainer Jurgen Streppel begon voortvarend en wist ook enkele goede kansen te creëeren. Mallahi, Emmers en Limbombe waren dicht bij doelpunten. Maar het was De Graafschap dat 10 minuten na rust op voorsprong kwam van Neghli. 1-0 was tevens de eindstand.

Fortuna Sittard combineerde de derby tegen VVV Venlo met de jaarlijkse fandag met ploegpesentatie. Beide ploegen speelden 120 minuten in die delen. De gasten kregen enkele fraaie kansen maar waren niet opgewassen tegen Fortuna dat zich niet van z'n beste kant liet zien. Bij rust stond Fortuna met 1-0 voor.

Na rust voerde de ploeg van trainer Sjors Ultee het tempo plots op en dat resulteerde meteen in een reeks doelpunten. VVV scoorde nog twee keer, maar voor Fortuna was de wedstrijd toen al gespeeld.