Roda verliest belangrijke punten bij Jong AZ: 1-0

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 5/02/2024 om 21:26
Laatst bewerkt op 5/02/2024 om 23:00

Roda moest maandagavond in Wijdewormer winnen van de beloften van Jong AZ om de tweede plek op de ranglijst terug te kunnen grijpen. De zeer matig spelende Kerkradenaren faalden echter in die missie en verloren met 1-0.

Trainer Bas Sibum, die de geblesseerde Sami Ouaissa moest missen in de frontlinie, had in diezelfde aanval gekozen voor nieuwkomer Václav Sejk ten koste van Maximilian Schmid. De Tsjech viel vooral op door zijn harde werken, had in het eerste bedrijf ook een kans maar zijn schotje werd gekeerd door de thuisclubdoelman.

Roda JC-keeper Calvin Raatsie besloot om aan de andere kant een andere nieuweling, de afgelopen week van Schalke 04 overgenomen Joey Müller een lastig te verwerken bal door het midden in te spelen. De Duitser verloor het leer vrijwel direct, waardoor Tom Kerssens namens de gastheren de 1-0 tussenstand op het scorebord zette. 

De Kerkraadse club had wel het meeste balbezit, maar echte grote mogelijkheden werden er niet tentoongesteld. De AZ-talenten hadden in het tweede bedrijf nog kansen om de voorsprong uit te breiden, maar dat deden ze niet. Net zoals Roda - dat tegen de AZ'ers Enrique Pena Zauner in de slotfase nog met twee keer geel zag worden weggestuurd - te weinig scoort de laatste twee wedstrijden.

Dát blijft toch nog steeds een euvel voor de Sibum-brigade. Naast het verwerken van de verliespartij in Wijdewormer, zal daar de komende weken hard aan gewerkt moeten worden. Want de kans op directe promotie naar de Eredivisie is er voor Roda JC zeker nog altijd.  

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties