Roda-top huurt externe deskundige in tijdens transitieperiode nieuwe AD

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 30/08/2021 om 11:31
Laatst bewerkt op 30/08/2021 om 13:35

De top van Roda JC heeft een externe deskundige uit het oosten van Nederland ingehuurd. Die verricht werkzaamheden tijdens de zogeheten transitieperiode tot er een nieuwe algemeen directeur is benoemd bij de Kerkraadse eerstedivisionist. Dat blijkt uit informatie in handen van ZO-NWS. 

Het gaat hier volgens ingewijden binnen de club om Rainier Koers uit Zwolle die via Joop Janssen, voorzitter van de raad van commissarissen, is binnengehaald. De club zelf heeft hier tot op heden niks over gecommuniceerd. Huidig algemeen directeur Martijn Wismans, die intern op forse kritiek kon rekenen met betrekking tot zijn functioneren, maakte enige tijd geleden bekend dat hij dit najaar gaat vertrekken vanuit het Parkstad Limburg Stadion. 

Wismans is op dit moment nog geen jaar werkzaam bij de Kerkradenaren. De nu door de Kerkradenaren ingeschakelde Rainier Koers wilde maandagmorgen niet ingaan op vragen van ZO-NWS met betrekking tot zijn nieuwe werkzaamheden voor Roda JC. “Het lijkt me beter om hier niks over te gaan zeggen, omdat ik daar geen behoefte aan heb”, aldus Koers in een reactie. 

De top van Roda huurde eerder de uit Heerlen afkomstige Rob Theunissen in als strategisch adviseur. Maar hij vertrok alweer bij de Kerkraadse profclub, nog voordat zijn eenjarig contract op 2 augustus dit jaar officieel zou ingaan, na een verschil van inzicht over het invullen van de organisatie. Theunissen maakt in de tijd dat hij de organisatie doorlichtte een document met aanbevelingen. 

Joop Janssen, die het woord voert namens de top van de Kerkraadse club, was maandag niet bereikbaar voor commentaar op het inhuren van een nieuwe externe deskundige. 
 

Advertenties