Roda-top in gesprek over Landgraafse clubeigenaar Lille als mogelijke investeerder

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 24/05/2021 om 06:52
Laatst bewerkt op 24/05/2021 om 07:12

Roda JC is naarstig op zoek naar nieuwe investeerders en heeft daarom een lijntje uitgegooid naar Maarten Petermann. Dat is de steenrijke Landgraafse eigenaar van de Franse topclub Lille. Algemeen directeur Martijn Wismans en technische baas Jeffrey van As hebben hierover in de afgelopen weken meerdere gesprekken gevoerd met een tussenpersoon van die partij. Dat blijkt uit informatie waar ZO-NWS over beschikt. 

In deze volgens ingewijden "goede gesprekken" zijn wederzijdse ideeën en mogelijkheden uitgewisseld. Tot een akkoord is het nog niet gekomen. Roda JC probeert nieuwe investeerders te vinden die willen aansluiten bij de zogenoemde ondernemersgroep Phoenix. Hierin zitten op dit moment de steenrijke Stijn Koster, Roger Hodenius en de zakenmensen Bert Peels en Frans Herberighs namens beleggingsmaatschappij Mercurius van wijlen vastgoedmagnaat Henk Stienstra. 

Deze funders hoesten drie jaar lang 1,5 miljoen euro per jaar op om het tekort te dichten. Maar de Kerkraadse club wil graag terug naar de eredivisie en om dat doel te kunnen bereiken moeten er nieuwe kandidaten met vermogen gevonden worden, zo klinkt het in het Parkstad Limburg Stadion. Heet hangijzer is of de Kerkraadse club het spelersbudget voor komend seizoen hetzelfde kan houden. Een en ander zal - indien er geen nieuwe investeerders gevonden worden - volgens ingewijden binnen Roda JC niet gaan lukken. 

Dit is tegen het zere been van technisch directeur Jeffrey van As en hoofdtrainer Jurgen Streppel die komend seizoen flinke stappen willen maken om zo wel promotie naar de eredivisie te kunnen afdwingen. Met de eredivisie-degradanten FC Emmen, VVV en ADO Den Haag heeft de Kerkraadse club er nog meer concurrentie bij gekregen. Van As, die niks wil zeggen over de gesprekken met het kamp-Petermann om te investeren, geeft aan dat “nieuwe spelers niet naar Roda zullen komen omdat we zo een mooi stadion hebben”. 

“Daar zul je goed voor moeten betalen. En dat geldt ook voor bijvoorbeeld Danny Bakker waar ik al geruime tijd mee in gesprek ben. Hij is voor Jurgen en mij naar Roda gekomen en heeft het ook prima gedaan, maar wil natuurlijk wel een goed salaris krijgen. Roda hoort thuis in de eredivisie en daar willen graag voor gaan zorgen. We hebben even een tikje gehad door het verlies tegen NEC, maar nu moeten we weer vooruit kijken”, aldus de technische baas van de Kerkraadse club.

Reclame

Advertenties