Roda-TD Jeffrey van As heeft er "zin in man"

Gepubliceerd op 14/05/2021 om 07:51
Laatst bewerkt op 14/05/2021 om 08:30

In de zomer van vorig jaar begon Jeffrey van As aan zijn klus als technisch directeur bij Roda JC. Na een aantal dramatische seizoenen moest de oud-verdediger - samen met trainer Jurgen Streppel - weer 'het voetbal' terugbrengen in Kerkrade. Dat lukte, met vallen en opstaan. En nu volgt het toetje nog. Dat zomaar grote gevolgen kan hebben. 

Woensdagavond zat de aimabele en uitgesproken Van As in het Frans Heesen Stadion van TOP Oss. De TD was niet bijster onder de indruk van het vertoonde spel. "De spelers waren alleen maar bezig met die play-off-wedstrijd, dat zag ik goed", vertelt de technische baas van de Kerkraadse eerstedivisionist. 

"Aan de ene kant is dat ook wel begrijpelijk, maar toch vind ik dat je in elke wedstrijd ervoor moet gaan", vervolgt Van As. Het duel in Brabant ging echter met 2-0 verloren. "Die tweede goal zag je bijvoorbeeld gewoon aankomen. Er werd op het middenveld al niet goed door gedekt." Van As reed na deze verliespot richting zijn woonplaats Maastricht. 

Onderweg kwam de tegenstander voor de strijd om promotie naar de Eredivisie uit de koker: De Graafschap. "Die hebben promotie verspeeld ja en wij spelen daar nu tegen. Ik heb er zin in man. Elke tegenstander die in de play-offs meedoet, is een moeilijke. Dus we moeten er gewoon voor gaan", aldus Van As. 

Het duel tegen de Superboeren begint zaterdagavond om 18.45 uur in Doetinchem. 

 

Reclame

Advertenties