Roda: Streppel lijkt de goede mix te hebben gevonden

Gepubliceerd op 30/11/2020 om 08:25
Laatst bewerkt op 30/11/2020 om 13:37

Louter lachende gezichten waren zaterdagmiddag na afloop te zien bij Roda JC dat overtuigend concurrent Excelsior met 3-1 aan de zegekar had gebonden. Jurgen Streppel lijkt vooralsnog qua formatie binnen de witte lijnen de goede mix te hebben gevonden: een team dat voor elkaar wil werken. En, evenzo belangrijk, weet te scoren. 

Twee kleine mannen vielen zaterdagmiddag in een leeg Parkstad Limburg Stadion vooral op: Thijmen Goppel en Benjamin 'Benji' Bouchouari. Eerstgenoemde aanvaller straalt een grote portie doorzettingsvermogen en wilskracht uit. Dat gecombineerd met zijn snelheid is een wapen. 

En kan overslaan op een ploeg die graag meer zelfvertrouwen wil. Het feit dat Goppel, die in de afgelopen wedstrijden het vizier niet helemaal op scherp had staan, ook nog scoorde, dat versterkt het gevoel om qua Roda-formatie samen met wilskracht iets te bereiken alleen maar. 

Goppel heeft een 'goeie kop' op. Iets wat tot nu toe ook geldt voor Benji Bouchouari. Klein van stuk, maar iemand die duidelijk grootse daden wil gaan leveren. Samen met Goppel kan hij in de toekomst een soort motor gaan vormen in de formatie van Jurgen Streppel. Een aandrijvende kracht. 

De hooftrainer van de Kerkradenaren was na afloop van het terecht gewonnen duel met Excelsior zeker niet ontevreden over het vertoonde spel. Hij zag zijn spits Fabian Serrarens voor het eerst in de competitie scoren én een puike assist op Goppel geven.

Daarnaast begint het duo Robert Klaasen en Danny Bakker in het centrum van het middenveld steeds beter te functioneren, terwijl de backs Stefano Marzo en Amir Absalem hun mannetje aan de zijkanten ook wel weten te staan. De van lang blessureleed teruggekeerde doelman Jan Hoekstra oogt onder de lat rustig en betrouwbaar, iets wat in de as van een elftal heel belangrijk is.

Voor hem staan de centrale verdedigers Kees Luijcks, heel ervaren, en zijn secondant Xander Lambrix. Een jonge gast en dus nog kneedbaar. Hij lijkt echter sowieso loyaal aan zijn ploegmaten om keihard te werken, dus dat spreekt zeker in zijn voordeel. 

Tel daarbij op dat de onvermoeibare spelverdeler Patrick Pflücke er tegen de Rotterdammers nog niet bij was in verband met een blessure, dus daar kan Streppel na zijn herstel ook nog op terugvallen. Eén zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer, maar het geduld dat het tweegespan Streppel en technisch directeur Jeffrey van As van begin af aan prediken kan zomaar nog tot mooie(re) dingen gaan leiden.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties