foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 8/04/2022 om 23:28
Laatst bewerkt op 9/04/2022 om 08:00

Roda JC moest in een goedgevuld Parkstad Limburg Stadion genoegen nemen met een gelijkspel tegen Jong Ajax. In een attractieve wedstrijd werd het 2-2.

Door dat resultaat is de mogelijkheid voor de Kerkraadse club om direct te kunnen promoveren naar de Eredivisie zo goed als nihil. De teleurstelling was dan ook groot bij de spelers en trainer Jurgen Streppel.

Roda begon gretig aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een aantal kansen. Na een kwartier waren het echter de Amsterdammers die op voorsprong kwamen. Nog voor de rust trok Patrick Pflücke de stand gelijk.

Dylan Vente scoorde binnen acht minuten na de hervatting zijn twintigste doelpunt van dit seizoen en bracht Roda op een verdiende voorsprong.  Maar zes minuten later liet Ajax de 2-2 aantekekenen

In de slotfase van het duel kreeg Roda onder meer via Xian Emmers, Davy van den Berg en Amir Absalem nog kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten maar de bal wilde er niet in.

Door het gelijke spel blijft Roda JC op de vijfde plek en is daarmee verzekerd van nacompetitie.