Roda speelt gelijk bij Fortuna Köln

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 15/07/2022 om 19:46
Laatst bewerkt op 16/07/2022 om 11:12

Roda JC heeft vrijdagavond in Duitsland met 1-1 gelijkgespeeld bij Fortuna Köln.

Trainer Jurgen Streppel had in de stad aan de Rijn gekozen, voor zover als dat mogelijk was in deze fase van de voorbereiding, voor de sterkste startopstelling. Dat betekende dat de nieuwelingen Reith, Röseler en Malahi in de basis stonden tegen de club die uitkomt op het vierde niveau in Duitsland. 

Na dik twintig minuten spelen moesten de Kerkradenaren met lede ogen toezien op het feit dat de arbiter naar de stip wees. Roda-goalie stopte de penalty echter keurig waardoor het op dat moment 0-0 bleef. 

Ongeveer tien minuten later was het aan de andere kant wel raak. Dylan Vente (foto), die na een sterk vorig seizoen met veel doelpunten tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen ook het net al vaker liet bollen, was diegene die de trekker overhaalde: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee kregen de Keulse gastheren weer een strafschop toegekend en nu doek Roda-keeper helaas voor de gasten naar de verkeerde hoek: 1-1. Streppel besloot om een kwartier voor tijd om acht wissels door te voeren, alleen Reith en Vente bleven op dat moment staan. 

Gescoord werd in de laatste fase van het oefenduel niet meer. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties