VIDEO: Roda is scorend weer op dreef en wint opnieuw

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 10/12/2021 om 21:19
Laatst bewerkt op 11/12/2021 om 20:23

In en tegen FC Dordrecht tankte Roda JC met een 2-5 zege vorige week zelfvertrouwen en vrijdagavond werd hieraan in Kerkrade tegen FC Den Bosch een prima vervolg gegeven: 3-2.

De man die tegen de Dordtenaren nog drie keer doel trof, Dylan Vente, stond ook tegen de Brabantse opponent in een vanwege de coronamaatrdegelen leeg Parkstad Limburg Stadion als diepe spits geposteerd. 

Vanaf de flanken moest hij bediend gaan worden door de technisch vaardige Limbombe en Pflücke. Zeker niet voor het eerst dit seizoen keken de Kerkradenaren echter al heel vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. 

Hornkamp haalde namens de Bosschenaren de trekker over en verschalkte Roda-keeper De Boer: 0-1.  De thuisclub rechtte er de rug en na een klein kwartier spelen lag de gelijkmaker alweer in het net. 

Limbombe speelde zich aardig vrij en gaf de bal op de geheel vrijstaande Pflücke, waarna de Duitser met zijn hoofd de 1-1 kon binnenknikken. Alweer het zesde doelpunt van de linkspoot dit seizoen. 

De Streppel-brigade juichte, maar moest vier minuten later de tweede treffer van de avond incasseren. Het was wederom Hornkamp die goalie De Boer, die iets te ver voor zijn doel stond, wist te verschalken: 1-2. 

Het regende echter doelpunten in Kerkrade, want aan de andere kant trok Vente de stand weer gelijk (2-2) na bekeken voetbal van de sterk spelende Pflücke. Zes minuten na de thee kon er opnieuw een goal op het scorebord worden getoond.

Roda-verdediger Marzo was de man die de armen van vreugde in de lucht mocht steken: 3-2. Dit bleek uiteindelijk, na een blessuretijd van zeven minuten, de eindstand omdat Hornkamp - gelukkig voor de gastheren - nog op de paal schoot.

In die slotfase kreeg Den Bosch-trainer Jack de Gier overigens nog een rode kaart (twee keer geel) voor commentaar op de leiding. 

Reclame

Advertenties