Roda pakt belangrijke overwinning bij FC Emmen

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 15/12/2023 om 22:30
Laatst bewerkt op 17/12/2023 om 12:44

Roda JC heeft drie punten overgehouden aan het duel bij FC Emmen. Op slag van rust zette Walid Ould-Chikh zijn ploeg op voorsprong. Die 0-1 bleek na ruim 90 minuten tevens de eindstand.

Door deze belangrijke overwinning blijft Roda tweede en loopt vier punten uit met directe concurrent FC Emmen.

Roda JC beleefde vrijdagavond een iets mindere start dan FC Emmen. Pas na een kwartier kwamen de elf van trainer Bas Sibum beter in de wedstrijd. Na een half uur was Emmen-speler Piotr Parzyszek dicht bij de openingstreffer, maar de bal eindigde tegen de paal. In de blessuretijd van de eerste helft ronde Walid Ould-Chikh een steekbal van Lennerd Daneels af: 0-1.

Na rust ging FC Emmen op zoek naar de gelijkmaker. Roda JC werd flink onder druk gezet en kreeg het zwaar te verduren. Het bleef spannend tot het eindsignaal. Maar de elf hielden stand en pakten drie waardevolle punten.