Roda in onderhandeling met Zweeds-Kosovaarse aanvaller Sejdiu

Afgelopen seizoen werd Sejdiu (rechts) verhuurd aan NAC. Foto: HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 4/07/2024 om 14:59
Laatst bewerkt op 4/07/2024 om 15:36

Roda JC heeft nadrukkelijke belangstelling voor vleugelaanvaller Patriot Sejdiu. De Kerkraadse profclub wil de 24-jarige voetballer huren van de Zweedse topclub Malmö FF. Dat bevestigt manager voetbalzaken van de Kerkradenaren Robbie Servais tegenover ZO-NWS.

“Sejdiu heeft goede cijfers, is een speler die acties maakt. Er is contact met hem", legt Servais verder uit. “Met Iman Griffith hebben we al een rechtsbuiten binnen gehaald maar hij kan ook op andere posities in de aanval gaan spelen.”

Patriot Sejdiu, die zowel de Kosovaarse als Zweedse nationaliteit bezit, heeft nog een contract tot medio 2027 bij Malmö FF. Afgelopen seizoen werd hij door die club verhuurd aan NAC. In Breda scoorde de vleugelspits in achttien wedstrijden vier doelpunten en leverde twee assists af.

Volgens Servais richt hij zich met het oog op het komende seizoen alleen nog op aanvallende versterking voor de selectie van trainer Bas Sibum. “We willen vooral creativiteit en scorend vermogen erbij hebben. Qua verdediging en middenveld hebben we de selectie rond.”

Oud-speler van Feyenoord en Fortuna Sittard Henk Duut is volgens de technische baas van Roda aan de slag gegaan als trainer van het hoogste jeugdteam, de O21. ZO-NWS meldde eerder al dat beide partijen in verregaande onderhandeling met elkaar waren. “Henk heeft veel ervaring en wij zijn daarom blij dat hij nu bij ons aan het werk is”, aldus Servais.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties