Roda nestelt zich in subtop na overwinning in Utrecht 

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 18/10/2021 om 21:45
Laatst bewerkt op 19/10/2021 om 09:47

Na het teleurstellende gelijkspel tegen de jonkies van Jong PSV, trad Roda JC maandagavond aan tegen een ander beloftenteam: Jong FC Utrecht. Dit uitduel leverde met 1-2 wél een zege op voor de Kerkraadse club.  

Trainer Jurgen Streppel, die ‘gewoon’ weer op de bank zat omdat zijn rode kaart van afgelopen vrijdag werd geseponeerd, had één wisseling in zijn basisopstelling na de remise tegen de Eindhovense opponent doorgevoerd.

Xian Emmers mocht op Sportpark Zoudenbalch vanaf het beginsignaal starten ten faveure van Niek Vossebelt. Emmers zag zijn ploeggenoot Patrick Pflücke al snel tegen Jong FC Utrecht scoren en de Belgische middenvelder haalde zelf de trekker na twintig minuten spelen over: 0-2. 

Een ruime score waarmee beiden ploegen ook gingen rusten. In het tweede bedrijf kwam de thuisclub door Lottin, via het been van Roda-verdediger Joppen, vrij onverwacht terug in de wedstrijd: 1-2. Verder dan dat kwamen de gastheren niet, waardoor de meegereisde Roda-fans mochten juichen voor de driepunter van hun club. 

Komende zaterdag ontvangt Roda in het Parkstad Limburg Stadion titelkandidaat FC Emmen, dat op dit moment net boven de geel-zwarten op de ranglijst staat. 
 

Advertenties