Roda mag wéér juichen en blijft knap koploper

Foto: (c) ZO-NWS I Heko Photodesign
Gepubliceerd op 15/09/2023 om 21:16
Laatst bewerkt op 16/09/2023 om 07:52

Roda JC heeft in eigen huis vrijdagavond tegen hekkensluiter Telstar alweer de vijfde overwinning geboekt: 3 - 0. Daarmee blijft de Kerkraadse club heel knap aan kop staan in de Keuken Kampioen Divisie.

Keuzes maken en waken voor onderschatting. Dit waren twee belangrijke dingen waar trainer Bas Sibum zich tijdens de afgelopen trainingsweek mee bezig moest houden. Ten eerste omdat hij kon beschikken over een compleet fitte selectie waardoor er spelers op de tribune plaats moesten nemen tegen Telstar én omdat juist die opponent in de eerste vijf wedstrijden welgeteld nul punten had gepakt.

Op zulke momenten zou er dus onderschatting kúnnen ontstaan, zoals wel vaker in de voetballerij. Of het dit was zal misschien wel nooit duidelijk worden, maar Roda speelde in het eerste bedrijf niet de beste 45 minuten van dit seizoen. Toch kwam de Sibum-formatie op voorsprong via Walid Ould-Chikh na een assist van local hero Sammy Ouaissa. Het publiek in het Parkstad Limburg Stadion veerde op en juichte. 

Na de thee lieten de gasten vooral zien dat zij, ondanks de belabberde positie op de ranglijst, aardig konden voetballen. De zeker niet bijster sterk acterende Kerkraadse gastheren moesten billenknijpen en hoopten daarom dat de bevrijdende tweede treffer er op een bepaald moment alsnog zou komen. Die kwam er prompt ook door Maximilian Schmid, op aangeven van Enrique Zauner: 2-0. 

Roda leek hierdoor wat meer vleugels te hebben gekregen en zette Telstar meer onder druk. Kansen kwamen er en invaller Arjan van der Heide scoorde in blessuretijd de 3-0. Waardoor na dik negentig minuten de handen op elkaar konden bij de fans van de Kerkradenaren. Roda dat na zes wedstrijden op de eerste plaats zou staan in de KKD, dát had bij de geel-zwarten voorafgaand aan de competitie niemand verwacht. Maar dat maakt de koppositie niet minder terecht. 

 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties