Roda licht optie contract Daneels niet om financiële reden

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 27/03/2024 om 09:39
Laatst bewerkt op 27/03/2024 om 11:10

Roda JC gaat de optie in het aflopende contract van aanvaller Lennerd Daneels (25) op dit moment niet lichten. De reden heeft een financiële achtergrond. Dat bevestigt manager voetbalzaken Robbie Servais woensdag tegenover ZO-NWS.

“De eisen die aan het lichten van de optie in het contract van Lennerd vastzitten zijn voor ons op dit moment te gortig”, legt Servais verder uit. “Wij hebben formeel nu zijn contract opgezegd omdat we dat arbeidsrechtelijk moeten. Later gaan we nog in gesprek met hem om te kijken of er nog wat mogelijk is.”

Ook de optie in het aflopende contract van middenvelder Fabio Sposito zal niet gelicht gaan worden door Roda en is formeel opgezegd, legt de technische baas van Kerkraadse club verder uit. “We willen eerst weten of we volgend seizoen in de Eredivisie of in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Dan pas kunnen we handelen en weten we wat er financieel precies mogelijk is”, aldus Servais.

Lennerd Daneels kwam medio 2022 over van RKC naar Roda. Dit seizoen speelde hij in dertig wedstrijden mee, waarin hij zes keer scoorde en één assist afleverde. Fabio Sposito (20) komt uit de eigen jeugd van de Kerkradenaren. Hij maakte in het huidige seizoen tot nu speelminuten in vijf wedstrijden.

De langdurig geblesseerde Brian Koglin is overigens met de looptraining begonnen inmiddels. Het is echter nog onduidelijk wanneer hij weer volledig fit zal terugkeren in de selectie van trainer Bas Sibum.

Tags

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties