Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 26/02/2021 om 20:21
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

Roda JC heeft vrijdagavond in het eigen Parkstad Limburg Stadion met 1-3 verloren van NEC, concurrent voor een play-off plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Goede sportieve resultaten leiden meestal tot een goede werksfeer. En rust. Twee dingen waar Roda JC waar de Kerkraadse club lang naar snakte, maar die inmiddels al lang en breed zijn ingetreden. "Er wordt weer alleen maar over voetbal gesproken hier, en niks anders", liet technisch directeur Jeffrey van As zich voorafgaand aan het duel met de Nijmegenaren ontvallen.

De woorden van de Kerkraadse TD waren begrijpelijk. De oud-prof zag 'zijn' elftal de laatste weken louter winnen en dat smaakte natuurlijk naar meer. Tegen NEC kon hoofdtrainer Jurgen Streppel, behalve de geschorste verdediger Stefano Marzo, over zijn nagenoeg sterkste basisopstelling beschikking.

De betekende dat de 'motoren' van zijn formatie Benji Bouchouari, Patrick Pflücke en Thijmen Goppel weer binnen de lijnen van het lege Parkstad Limburg Stadion stonden tegen de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie. Het duel tussen Roda en NEC golfde in het eerste half uur op en neer.

Beide ploegen kregen kansen op een voorsprong, maar een overtreding van Roda-keeper Jan Hoekstra in het strafschopgebied was ervoor nodig om de gasten te laten juichen. Jordy Bruijn benutte vanaf elf meter: 0-1. In helft nummer twee ging de thuisclub op zoek naar de gelijkmaker.

Streppel wisselde een klein half uur voor tijd Bouchouari en Serrarens voor Ali Messoud en Dylan Vente. Prompt stond vrijwel meteen de 1-1 op het scorebord. Erik Falkenburg kopte een hoekschop van Robert Klaasen tegen de touwen. Het was diezelfde Falkenburg die daarna binnen een korte tijd twee keer geel en dus rood kreeg.

De gastheren moesten hierdoor met tien man verder. En keken, wederom, al snel tegen een achterstand aan door een doelpunt van Tavsan: 1-2. Javier Vet bepaalde in blessuretijd de eindstand uiteindelijk op 1-3.