Roda komt laat op gang in eerste oefenpot

foto © ZO-NWS | Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 1/07/2021 om 21:21
Laatst bewerkt op 1/07/2021 om 21:23

De eerste oefenwedstrijd van Roda JC tijdens de voorbereiding is donderdagavond in Eygelshoven een winstpartij geworden. Tegen de amateurs van LHC werd het 1-7.

Een krappe selectie. Nog wel. Technisch directeur Jeffrey van As heeft de komende weken nog genoeg werk te doen. In verband met een lager spelersbudget is het voor Van As inventiever zoeken naar versterkingen.

De Kerkraadse club trad tegen LHC, waar clubicoon Ger Senden van Roda hoofdtrainer is, aan met de testspelers Anapak, Takidine en de onlangs aangetrokken Guus Joppen in de gelederen. Na dik vijf minuten spelen kwam de Kerkraadse ploeg op voorsprong.

Mart Remans werd in het zestienmetergebied neergelegd, waarna Niek Vossebelt de strafschop benutte: 0-1. Het team van Jurgen Streppel speelde slordig, wat resulteerde in veel balverlies.

Vlak voor rust kwam de thuisclub zelfs op gelijke hoogte via Kevin Senden. De gasten uit Kerkrade stelden echter meteen orde op zaken via wederom Vossebelt: 1-2. Na de thee vergrootte invaller Patrick Pflücke snel de voorsprong met twee doelpunten: 1-4.

Het verzet van de strijdende gastheren uit Eygelshoven nam gaandeweg het tweede bedrijf steeds meer af. Jimmy Vijgen profiteerde ervan en tikte de 1-5 en 1-6 binnen. Thijmen Goppel bepaalde de eindstand op 1-7.

Zaterdag speelt Roda JC in Valkenburg tegen Walram.

Advertenties