Roda JC zet dankzij goalgetter Vente knap zegereeks voort: 0-3

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 19/08/2022 om 20:24
Laatst bewerkt op 20/08/2022 om 10:48

Winnen in Stadion de Vliert van FC Den Bosch deed Roda JC in de afgelopen decennia niet al te vaak, maar vrijdagavond lukte dat de Kerkradenaren wel: 0-3.

De mannen van Jurgen Streppel, die nieuwkomer Hartjes een basisplaats gunde, begonnen sterk bij de Bosschenaren. In de eerste twintig minuten kregen onder andere Vente en Limbombe dotten van kansen om de voorsprong te openen, maar het duo kon de fanatieke meegereisde fans uit Kerkrade helaas voor hen niet laten juichen.

De supporters op de tribunes van beide clubs zagen in de eerste helft überhaupt geen doelpunten. Na dik 75 minuten spelen mocht Roda-aanvaller Vente, net zoals vorige week tegen Jong Ajax, echter aanleggen vanaf elfmeter. De spits faalde niet vanaf de strafschopstip en schoot zijn team aan de leiding: 0-1.

Vente had de smaak te pakken, want nauwelijks vijf minuten later haalde hij vernietigend uit en verschalkte knap de doelman van de thuisclub. Vlak voor tijd deed de aanvalsleider dat nóg een keer: 0-3. Daarmee was de derde zege, zonder een tegendoelpunt geïncasseerd te hebben, voor Roda een feit. Een keurige prestatie van de Streppel-formatie.