foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 13/03/2023 om 19:47
Laatst bewerkt op 14/03/2023 om 11:16

Om nog uitzicht te behouden op een plaats in de Play-offs moest Roda JC absoluut winnen van Jong AZ. Het behaalde een benodigde zege van 2-0 .

Met een beetje geluk had Roda na vijf minuten al op een 2-0 voorsprong kunnen staan. Allereerst Xander Lambrix die zag dat keeper Daniël Deen te ver voor zijn doel stond en vanaf de middellijn vlak naast het doel schoot. Even later kopte Niels Röseler uit een vrije schop op de lat. Hij deed het na 22 minuten nogmaals over maar schoot nu op de lat. Na een half uur was het alweer het aluminium wat Roda van een voorsprong afhield, dit keer opnieuw Lambix die op de paal schoot. In de 43e minuut dan toch de verdiende 1-0 voor Roda JC. Romano Postema schoot op aangeven van Jamil Takadine binnen.

De tweede helft bracht bij lange na niet het verwachte spelbeeld van de eerste helft. Jong AZ kreeg zelfs enkele kansen, waarvan de gevaarlijkste een schot van Job Kalisvaart wat keeper Moritz Nicolas uit de driehoek ranselde. Met twee dubbele wissels probeerde trainer Edwin de Graaf weer een nieuwe impuls in de ploeg te brengen, maar veel kansen creëerde Roda niet. Het slot akkoord werd gezet in de allerlaatste minuut. Bryan Limbombe kwam door knullig verdedigen in balbezit, omspeelde keeper Deen en bepaalde de eindstand op 2-0.