Roda JC wil verder met Roel Brouwers: nieuw contractaanbod 

Foto: ©Heko Photodesign
Gepubliceerd op 12/05/2021 om 09:18
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:37

Roda JC wil verder met Roel Brouwers (39) als lid van de technische staf. De eerstedivisionist gaat de oud-speler een nieuw contract aanbieden met de bedoeling dat hij vanaf komend seizoen full-time assistent van hoofdtrainer Jurgen Streppel zal zijn. Dat bevestigt technisch directeur Jeffrey van As tegenover ZO-NWS. 

“Roel trainde dit seizoen deels het O18-jeugdelftal en was soms betrokken bij het eerste elftal, maar is - mede door het coronavirus - de laatste twee weken in zijn geheel als specialistentrainer ingezet bij onze eerste selectie”, legt Van As desgevraagd verder aan deze omroep uit. 

“Dat is ons allemaal heel goed bevallen en wij hebben hem laten weten weten dat wij met hem verder willen. Hij zal dan een nieuw contract krijgen. De bedoeling is dat hij dan vanaf komend seizoen als volwaardig assistent van Jurgen (Streppel, red.) zal gaan werken. Roel zal hiervoor in mei starten met de opleiding voor het UEFA A diploma”, aldus Van As. 

Roel Brouwers zat in januari tijdens het uitduel met Jong AZ (0-1 gewonnen) één keer als hoofdtrainer op de bank bij de Kerkradenaren omdat Streppel, zijn assistent Remond Strijbosch en keepertrainer Rein van Duijnhoven, die nog alledrie een doorlopend contract hebben, vanwege corona-perikelen absent waren op dat moment.  

De oud-verdediger uit Heerlen kende een succesvolle carrière in de Duitse Bundesliga, waar hij jarenlang een vaste basiskracht was bij traditieclub Borussia Mönchengladbach en zelfs in de Champions League speelde. 

Advertenties