Roda JC wacht nog een zware opgave na 3-1 verlies bij NAC

Gepubliceerd op 13/05/2024 om 19:51
Laatst bewerkt op 14/05/2024 om 13:22

De eerste horde van Roda JC voor promotie naar de Eredivisie was de nummer 8 van de KKD, NAC uit Breda. Roda won daar dit seizoen eerder al twee keer met 3-1 van. Deze keer was het weer 3-1, maar nu in het voordeel van NAC.

De beginfase was duidelijk voor NAC wat een aantal corners mocht nemen die weliswaar niets opleverden. In de 17e minuut was het toch raak en scoorde Sigurd Haugen onhoudbaar voor Calvin Raatsie de 1-0. Weer een tik voor Roda dat dus de rug moest rechten.

De eerste kans was pas na 28 minuten voor Sami Ouiassa maar zijn inzet stuitte op keeper Pepijn van de Merbel. Vanaf dat moment kreeg Roda iets meer controle over de wedstrijd, maar echte kansen met uitzondering van een schotje van Lennerd Daneels werden niet gecreërd en bleef de stand tot de rust 1-0.

Ook de tweede helft trok NAC het initiatief weer naar zich toe. Na een enorme blunder van Ohran Dzepar met een terugspeelbal op Calvin Raatsie, die op zijn beurt te laat kwam en een strafschop veroorzaakte, was het Dominik Janosek die vanaf elf meter voor de 2-0 zorgde. Het werd nog erger want twee minuten later was het weer Dominik Janosek die zelfs met een fraai  afstandsschot voor de 3-0 zorgde. Roda was op dat moment onherkenbaar.

Maar als zo vaak in de competitie kreeg de ploeg van Bas Sibum in de slotfase toch nog een cadeautje. Met een schitterende vrije trap bepaalde Brain Koglin alsnog de 3-1 eindstand. Roda wacht komende vrijdag toch nog een moeilijke opgave.