Roda JC verzuimt ruime overwinning te boeken in Maasmechelen

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 13/07/2021 om 20:31
Laatst bewerkt op 13/07/2021 om 22:40

Na het knappe gelijkspel van vrijdag tegen KV Mechelen heeft Roda JC dinsdagavond in Maasmechelen met 1-2 gewonnen van Patro Eisden.

Mart Remans en Jimmy Vijgen maakten namens de ploeg van Jurgen Streppel de doelpunten.

Onder meer Remans, die terugkeerde van een avontuur bij TOP Oss, en proefspeler Florian Mayer stonden in de basis.

In de beginfase was de oefenmeester van Roda niet tevreden en liet zijn stem gelden dat het tempo omhoog moest. En met resultaat. Roda opende in een matige eerste helft de score na een half uur spelen. Een inzet van Robert Klaasen werd als laatste geraakt door Remans: 0-1.

De Kerkradenaren konden echter niet lang genieten van de voorsprong, want twee minuten later bracht een venijnig afstandsschot de Belgen op gelijke hoogte en dat was tevens de ruststand: 1-1.

In de rust wisselde Streppel maar liefst zes keer. Van de invallers maakte Denzel Jubitana een vlugge en technisch vaardige indruk. De aanvallende middenvelder had in de 73ste minuut een groot aandeel door Jimmy Vijgen in stelling te brengen. Vijgen zette Roda voor de tweede keer dinsdagavond op voorsprong. Die voorsprong had veel groter moeten zijn. In het tweede bedrijf regende het kansen voor de Kerkradenaren, maar een ruime overwinning bleef uit.