foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 21/04/2023 om 21:59
Laatst bewerkt op 22/04/2023 om 10:46

Roda JC heeft de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch met 0-1 verloren. De laatste keer dat Roda JC drie punten pakte was alweer vijf wedstrijden geleden tegen Jong AZ. De ploeg van de scheidende trainer Edwin de Graaf wilde de supporters tegen laagvlieger FC Den Bosch toch weer eens vermaken.

Al na drie minuten had de voorsprong er kunnen zijn toen Dylan Vente achter de verdediging van Den Bosch opdook en met zijn punt van de schoen maar net naast het doel mikte. Roda deed er alles aan om een zo vlug mogelijk doelpunt te forceren maar echte grote kansen bleven uit. Toch wel teleurstellend was de ruststand dan ook 0-0.

In het begin van de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Roda drong aan en Den Bosch kwam nauwelijks nog over de middenlijn. Het was wachten op het eerste doelpunt, maar de afwerking liet vaak te wensen over en ook het spel vervlakte.

De grote domper kwam vijf minuten voor tijd toen invaller Nikolaj Moller FC Den Bosch via een kopbal op een 0-1 voorsprong zette. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd dan toch nog een meevaller voor Roda JC toen Dylan Vente vanaf elf meter mocht aanleggen, maar de goed keepende Wouter van der Steen ranselde de bal uit de benedenhoek. Daarmee trok FC Den Bosch de 0-1 voorsprong over de streep.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.