Roda JC verliest bij PEC Zwolle

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 13/05/2023 om 07:55
Laatst bewerkt op 13/05/2023 om 09:30

Roda JC heeft in Zwolle met 3-1 verloren van PEC Zwolle. Lennard Hartjes maakte het doelpunt voor Roda, maar PEC Zwolle was te sterk voor de Limburgers.

PEC Zwolle had al na 10 minuten op voorsprong kunnen komen maar de bal eindigde tegen de paal. Een andere poging werd door Roda-doelman Hamers gestopt. De thuisploeg kwam uiteindelijk toch op voorsprong, maar wel via een strafschop. Daar ging een vermeende overtreding van Boyd Reith aan vooraf. Roda had later enkele fraaie kansen om de stand gelijk te zetten maar de ballen wisten het doel niet te vinden.

Na rust wist PEC Zwolle de voorsprong te vergroten. Dat gebeurde in de 52e minuut via een fraai afstandsschot van Haris Medunjanin. In de 62e minuut was het geluk aan de zijde van Roda JC. Via een voorzet van invaller Bryan Limbombe kon Lennard Hartjes iets terugdoen: 2-1. Dylan Vente was even later dicht bij de gelijkmaker.

Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd gooide PEC Zwolle de wedstrijd in het slot. Invaller Tolis Vellios zette de stand op 3-1. Daarna werd de wedstrijd kort stilgelegd omdat er bekers het veld op werden gegooid. In de extra speeltijd werd niet meer gescoord.