Roda JC verliest bij Excelsior

Gepubliceerd op 25/02/2022 om 21:03
Laatst bewerkt op 25/02/2022 om 23:45

Roda heeft de goede lijn van 11 ongeslagen wedstrijden niet kunnen doortrekken. In het Van Donge en De Roo-stadion in Rotterdam werd het vrijdagavond 2-0.

De eerste kans was er in de zesde minuut voor Excelsior maar keeper Rody de Boer voorkwam een doelpunt. Aan de andere kant miste de bal ook doel na een corner van Pflücke en Vente die hem eenvoudig in probeerde te koppen. Dat lukte het team van Excelsior wel een minuut later. Een voorzet van Azarkan werd door Niemeijer in het doel van Roda JC gekopt.

Aanvallend speelde Roda niet doortastend genoeg. Keeper De Boer kon een afstandsschot nog tijdig keren, maar Azarkan benutte succesvol de rebound: 2-0. Roda JC was twee keer dicht bij de aansluitingstreffer via Daryl Werker, maar voor rust werd niet meer gescoord.

Excelsior was beduidend doeltreffender en daadkrachtiger. Coach Jurgen Streppel wisselde spits Dyan Vente voor Jaimy Yayi Mpie en Patrick Pflücke voor Amissie maar dat bracht niet de gewenste verandering. Excelsior kon in de 65e minuut de wedstrijd beslissen, maar Rody de Boer zorgde voor een knappe redding. Ook in de 4 minuten blessuretijd kon Roda JC niet scoren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.