Roda JC verhoogt spelersbudget en is vrijwel rond met technisch manager

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 10/04/2023 om 11:15
Laatst bewerkt op 10/04/2023 om 13:44

Roda JC gaat voor komend seizoen het spelersbudget voor de selectie verhogen. Daarnaast is de Kerkraadse club zo goed als rond met een nieuwe technisch manager als opvolger voor de vertrokken Jurgen Streppel. Dat bevestigen meerdere bronnen binnen het Parkstad Limburg Stadion tegenover ZO-NWS.

Voor wat betreft de verhoging van het spelersbudget heeft de top van Roda intern hiertoe besloten, waardoor de club komend seizoen er naar streeft het zevende beschikbare budget van alle clubs in de Keuken Kampioen Divisie te  hebben. Dit seizoen bivakkeren de Kerkradenaren nog op de negende plek van die ranglijst. Precieze bedragen worden niet naar buiten gebracht. 

Met een groter spelersbudget denken de Kerkradenaren meer de concurrentie te kunnen aangaan met financieel sterkere clubs in de KKD en zo (nog) een grotere kans te hebben op deelname aan de play-offs en dus promotie naar de Eredivisie. Het hiervoor benodigde geld heeft Roda door onder andere gestegen sponsorgelden, die werden en worden binnengehaald door de commerciële afdeling.

Die is zeker sinds de aanstelling van commercieel directeur Maurice Kleuters in maart vorig jaar goede stapjes vooruit aan het maken, zo klinkt het althans vanaf de burelen. De club krijgt hierdoor iets meer financiële armslag, al dekt de regionale ondernemersgroep Phoenix nog altijd de tekorten af. De bovengenoemde Kleuters vormt samen met algemeen directeur Jordens Peters de tweekoppige directie in het Parkstad Limburg Stadion.

De zoektocht van Peters in de afgelopen tijd, na het vertrek van Jurgen Streppel in december afgelopen jaar, naar een nieuwe technisch manager heeft resultaat opgeleverd. De club is zo goed als rond met een kandidaat. Zoals eerder aangekondigd door Roda zelf kiest de club voor een jongere manager die meer ervaring op kan gaan doen. Een handtekening onder de overeenkomst is nog niet gezet, maar dat lijkt niet meer dan een formaliteit te zijn.

Hoewel de naam van de nieuwe technische man nog binnenskamers wordt gehouden, is het achter de schermen volgens ingewijden de bedoeling dat AD Peters – die door zijn verleden als speler in het profvoetbal veel contacten in die wereld heeft – daarom zelf bepaalde technische taken op zich gaat nemen naast zijn andere werkzaamheden als clubbaas. Van een dubbelfunctie is echter geen sprake.

De nieuwe technisch manager krijgt onder andere als taak om – in samenwerking – de technische organisatie verder vorm te gaan geven en een ondersteunende rol te hebben. Woensdagavond vindt in de businessclub van het Parkstad Limburg Stadion een supportersavond plaats voor seizoenkaarthouders van de club. Hier zullen onder andere Jordens Peters, hoofdtrainer Edwin de Graaf en topscoorder Dylan Vente aanwezig zijn om vragen van fans te beantwoorden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties