VIDEO: Sterk voetbal en verdiend gelijkspel Roda tegen Volendam

Foto: (c) ZO-NWS I HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 7/02/2022 om 21:23
Laatst bewerkt op 8/02/2022 om 10:53

Hard werken en aardig voetballen, dat deed Roda JC maandagavond in Kerkrade tegen koploper FC Volendam. Na negentig minuten stond er een welverdiend gelijkspel op het scorebord: 1-1.

Titelfavoriet nummer één Volendam op bezoek en dat juist op het moment dat er weer publiek in het Parkstad Limburg Stadion aanwezig mocht zijn. Voor Roda JC kon het niet beter uitkomen dan op die manier nóg meer - zeker gezien dat goed resultaten de laatste tijd - goodwill te kweken bij de fans op de tribunes. Trainer Jurgen Streppel kon in zijn vaste basisteam niet beschikken over de geschorste linksback Absalem en de absente Vossebelt.

Dat betekende automatisch dat er weer een plek in de beginopstelling was ingeruimd voor ‘kind van de club’ uit Mechelen Daryl Werker. De noeste werker moest het in de verdediging opnemen tegen onder andere de immer lepe en veel scorende Mühren. De man die met een flinke zak met geld werd teruggelokt naar zijn geboortedorp om de plaatselijke voetbaltrots, na jaren op het tweede niveau te hebben geacteerd, terug te kunnen schieten naar de Eredivisie. 

Een vurige wens die Roda JC natuurlijk ook heeft. Volendam-verdediger Douiri dompelde de thuisclub tijdens de onderlinge confrontatie echter in vroege rouw door na acht minuten spelen de openingstreffer aan te tekenen: 0-1. De Kerkraadse club speelde sterk, kreeg via onder andere Jensen en Emmers ook mogelijkheden, maar keek bij het rustsignaal wel nog altijd tegen een achterstand aan.

Een kwartier na de thee kregen de gastheren eindelijk een verdiend loon naar werken. Vente kopte ongehinderd een voorzet van Jensen schitterend tegen de touwen: 1-1. Het publiek stond uiteraard juichend op de banken. De geel-zwarten hadden een overwinning verdiend tegen de matige koploper uit Noord-Holland, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met maar één punt.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties