Roda JC stelt teleur bij NAC Breda

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 29/04/2023 om 20:42
Laatst bewerkt op 29/04/2023 om 21:27

In het Rat Verlegh Stadion in Breda werd het 4-2 voor de thuisploeg. De NAC-fans kregen een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld, Roda JC stelde de fans teleur.

De ploeg uit Breda speelde een effectieve eerste helft. Roda JC had weinig in te brengen en was laks in de verdediging. Dat resulteerde in de 12e minuut in het eerste doelpunt van NAC-speler Omarsson op voorzet van Van der Sande. Diezelfde Van der Sande had ook een belangrijk aandeel in de 2-0 die elf minuten later bij Rody de Boer in de netten hing. Het enige gevaarlijke moment van Roda in de eerste helft was in de 41e minuut toen Vossebelt prima reageerde op de rebound: 2-1.

Van der Graaf zette vanaf de 55e minuut zijn wisselspelers in. Douglas, Limbombe, Hartjes, Vossebelt en Ouaissa werden gewisseld voor Lambrix, Schuurman, Van der Heide, Sieben en Daneels. Van der Heide bracht in de 81e minuut de spanning even terug in de wedstrijd: 3-2. NAC zette in de extra tijd de 4-2 eindstand op het scorebord. Luttele seconden eerder wilde De Boer de bal uittrappen, maar gleed uit. Agougil bedacht zich geen moment en schoot de bal vanaf circa 40 meter in de goal.

Met het verlies in Breda is de theoretische kans van Roda JC op de play-offs verkeken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.