foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 5/05/2023 om 21:58
Laatst bewerkt op 6/05/2023 om 09:58

Roda JC heeft de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven verloren. Met een discutabele strafschop pakten de Brabanders vlak voor het einde de punten.

Voorafgaand aan de wedstrijd was trainer Edwin de Graaf heel duidelijk. "Met nog drie wedstrijden voor de boeg selecteer ik alleen nog jongens die, ook al staat niets meer op het spel, wedstrijden willen winnen." Deze uitspraak moest tegen FC Eindhoven, dat wel nog volop in de race is voor een play-off plaats, tot uitdrukking komen.

Nadat Eindhoven in de beginfase toch een paar keer gevaarlijk dicht bij het doel van Rody de Boer was gekomen, kwam Roda vanaf de 20e minuut iets beter in hun spel en creëerde zelfs enkele kansen waar te onzorgvuldig mee werd omgegaan. De wil was er maar de doelpunten bleven uit. Ruststand: 0-0.

Na amper drie minuten in de tweede helft had Sami Ouaissa Roda op voorsprong moeten brengen. Hij kwam geheel vrij voor keeper Bertrams maar zijn inzet dwarrelde naast. Eindhoven liet daarop wel zien hoe het moest, een vlijmscherpe counter werd onhoudbaar voor de Boer afgerond door Dyon Doornbosch 0-1.

Echter niet voor lang want drie minuten later kwam de gelijkmaker op het scorebord. Een voorzet op maat van Arjen van der Heide werd door Dylan Vente prachtig ingekopt: 1-1. Toch was het Eindhoven dat vlak voor tijd op 1-2 kwam door een discutabele strafschop door aanvoerder Amevor.