Roda JC speelt gelijk tegen Lommel SK

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 17/07/2021 om 17:04
Laatst bewerkt op 17/07/2021 om 21:21

Roda JC heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Lommel SK. Die club komt in België uit op het één na hoogste niveau.

Het team van Jurgen Streppel kwam goed uit de startblokken en dat leverde een vroege voorsprong op. Aanvallende middenvelder Denzel Jubitana legde de bal panklaar op het hoofd van Mart Remans, die voor de openingstreffer zorgde.

Roda dat via een vrije trap van Jubitana de score net niet verdubbelde, moest toch met een gelijke stand gaan rusten. In de 37ste minuut trok Rafik Belghali namens de Belgen de stand gelijk.

In de tweede helft leek Roda kort na rust op achterstand te komen, maar een knap schot van Lommel SK belandde op de lat. Aan de andere kant leverde de invalbeurt van Jimmy Vijgen meteen gevaar op. Hij bereikte met een knappe pass Patrick Pflücke, maar die kon op zijn beurt de bal net niet bij Remans krijgen om het kunstje af te ronden. Het echte grote gevaar bleef vanuit beide kanten uit.