VIDEO: Roda JC speelt gelijk tegen laagvlieger Top Oss

Foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 13/01/2023 om 22:00
Laatst bewerkt op 14/01/2023 om 08:47

Roda JC heeft 1-1 gelijk gespeeld tegen de nummer 19 Top Oss. In eigen stadion stond Roda vrijdagavond lange tijd 0-1 achter. Pas ver in de extra tijd viel de gelijkmaker.

Roda had nog iets goed te maken zeker gezien de uitwedstrijd bij Top Oss  die met 3-0 verloren ging. Ook nu begon het weer niet goed want net als afgelopen week in Tilburg bij Willem ll keek Roda al na 2 minuten door een penalty die beheerst werd ingeschoten door Richonell Margaret tegen een 0-1 achterstand aan.

Roda herpakte zich maar mocht van geluk spreken dat het na 20 minuten niet tegen een grotere achterstand aankeek toen diezelfde Margaret op de paal schoot. Even daarvoor had Lennard Daneels de gelijkmaker op zijn schoen maar schoot zijn zelf gecreëerde kans naast.

Vanaf de 40e minuut moest Top Oss met 10 man verder Lorenzo Piqué kreeg rechtstreeks rood.

Ook in het begin van de tweede helft bakte Roda er weinig van, een schot van Arjan van Heide dat goed gekeerd werd door keeper Thijs Janssen was in het eerste kwartier van de tweede helft de enige mogelijkheid.

De tijd tikte weg in het nadeel van Roda en als de ploeg van Remond Strijbosch in de buurt van het doel kwam van Top Oss was daar altijd nog keeper Janssen.

In de blessuretijd van 7 minuten kwam Roda JC toch nog op gelijke hoogte. Een achterwaartse kopbal van Romano Postema verdween over keeper Janssen in de verre hoek 1-1. Dit was tevens de eindstand.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties