Roda JC speelt gelijk tegen Jong Ajax

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 26/04/2024 om 22:04
Laatst bewerkt op 27/04/2024 om 09:30

Roda JC heeft 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong Ajax. Omdat ook Willem II en FC Groningen in remise eindigden blijft het onveranderd en spannend in de top van de eerste divisie.

Vaclac Sejk zette Roda al vroeg op voorsprong. Door een foute inschatting van de doelman die te ver uit kwam kon Sejk de bal veroveren en eenvoudig binnenschieten. Maar lang kon de ploeg van trainer Bas Sibum daar niet van genieten, want enkele minuten later zette Jong Ajax de stand gelijk. Dat leek de voorbode voor een doelpuntenrijk duel maar er werd niet meer gescoord.

Kansen waren er genoeg, zowel voor Roda als Jong Ajax. Na rust zette Roda Jong Ajax meer onder druk. Ould-Chikh was het dichts bij een doelpunt met een vrije trap. Maar Jong Ajax-doelman Setford kon de bal eenvoudig vangen. Even leek het er op dat hij met bal en al achter de lijn kwam, maar dat was nèt niet het geval. Calvin Raatsie voorkwam een kwartier voor het einde dat Roda op achterstand kwam.

Roda kan volgende week in eigen huis alsnog promoveren naar de Eredivisie, maar dan moet FC Groningen punten laten liggen.