Roda JC speelt eerste duel play offs gelijk tegen Excelsior

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 10/05/2022 om 22:51
Laatst bewerkt op 11/05/2022 om 09:46

Roda JC heeft dinsdagavond het eerste duel in de play offs gespeeld bij Excelsior in Rotterdam. De honderden meegereisde Roda-supporters kregen wat hun club verdiende: een gelijkspel.

De eerste grote kans was voor Roda JC in de derde minuut. Maar het was Excelsior dat al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Goudmijn opende de score in de negende minuut. Roda had daarna een aantal mooie kansen om op gelijke hoogte te komen.

In de 41e minuut ging Absalem onderuit in het 16 meter gebied van Excelsior. De scheidsrechter gaf echter geen penalty. Achteraf was iedereen van mening dat die wel gegeven had moeten worden. Een fractie later werd die penalty wel aan de andere kant gegeven en verdubbelde Dallinga de achterstand vanaf de penaltystip: ruststand 2-0.

Na rust ging Roda JC naarstig op zoek naar kansen om te scoren. Dylan Vente haalde in de 67e minuut flink uit en schoot de bal net buiten bereik van keeper Van Gassel in de netten: 2-1. Amper een minuut later lag de bal opnieuw in het doel bij Exelsior en zette Stefano Marzo de stand gelijk. Van den Berg was nog dicht bij een doelpunt maar de bal eindigde via Van Gassel tegen de lat. Maar ook in de drie minuten blessuretijd werd niet meer gescoord.

Zaterdag is de return en komt Excelsior op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion.