Roda JC sluit jaar af met kansloze nederlaag

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 20/12/2020 om 21:46
Laatst bewerkt op 21/12/2020 om 09:33

Roda JC heeft zondag zijn laatste wedstrijd van 2020 kansloos verloren van Go Ahead Eagles. In het Parkstad Limburg Stadion werd het 0-3.

Zowel de Kerkradenaren als de club uit Deventer creëerden in de eerste helft amper kansen. De ploeg van Jurgen Streppel was één keer dichtbij de openingstreffer, maar de een kopbal van Erik Falkenburg richting de verre hoek werd door doelman Jay Gorter tot corner verwerkt.

Na een klein half uur spelen opende de ploeg van Kees van Wonderen de score. Rechtsback Boyd Lucassen ramde de bal in een duel naar voren. Aanvaller Thijmen Goppel moest mee terug en was ook eerder bij de bal, maar vergat het leer weg te werken. Hierdoor kreeg Bradly van Hoeven een opgelegde kans en verschalkte Jan Hoekstra: 0-1.

Tien minuten later was het weer raak. Met een bekeken schot zette Bas Kuipers namens de Eagles de ruststand op het scorebord: 0-2. De verdediger stond randje zestien helemaal vrij bij het nemen van een vrije trap rechts van de Roda-goal.

Streppel stuurde na rust dezelfde elf namen het veld in, maar in 50ste minuut werd het duel beslist. Jacob Mulenga kon kinderlijk eenvoudig de bal in het doel koppen door miscommunicatie in de Roda-defensie tussen Kees Luijkcx en Hoekstra.

Twintig minuten voor tijd poogde Streppel met Niek Vossenbelt, Roland Alberg en Michalis Ioannou nieuw elan in de ploeg te brengen. Zij vervingen Falkenburg, Goppel en Fabian Serrarens. Ook Mitchel Keulen en Livio Milts kwamen nog binnen de lijnen, maar geen van de invallers kon de spanning terug in de wedstrijd brengen.

In het nieuwe jaar is op 4 januari Jong AZ de eerstvolgende tegenstander van Roda JC.