Gepubliceerd op 4/09/2022 om 14:07
Laatst bewerkt op 5/09/2022 om 08:10

De Limburgse derby tussen Roda JC en MVV heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel in stadion De Geusselt eindigde in 1-1.

Met een leeg uitvak van supporters en twee nieuwe gezichten in de basisopstelling bij Roda JC, keeper Moritz Nicolas ex Bor. Möngengladbach en Teun Bijleveld, afgelopen week overgekomen van FC Emmen kwam Roda JC al na 5 minuten op achterstand tegen een furieus uit de startblokken geschoten MVV.

Door een communicatiefout in de defensie kwam Jarne Streuckers oog in oog met doelman Nicola, die geen kans zag om zijn inzet te keren 1-0.

Na ruim 20 minuten kreeg Roda JC iets meer vat op de wedstrijd met enkele mogelijkheden voor Bijleveld en een afstand schot van Terrence Douglas dat aan zuiverheid miste.

Het meeste gevaar gedurende deze eerste helft bij Roda JC kwam van de rechterkant waar Mohamed Mallahi die voor enkele goede voorzetten zorgde maar er steeds een MVV verdediger tussen zat. Maar ook MVV kreeg op slag van rust nog een mogelijkheid, het bleef echter met 1-0 bij rust.

De tweede helft zocht Roda JC gelijk de aanval maar de beste mogelijkheid was weer voor MVV, uit een corner kopte Orhan Dzepar, met veel geluk voor Roda JC,vlak naast. De drie wissels die Jurgen Streppel toepaste zouden voor meer vuurwerk moeten zorgen, maar MVV wilde vooralsnog niet buigen.

In de 88e minuut kwam dan toch de verdiende gelijkmaker, een lange bal viel geheel pardoes op het hoofd van Niek Vossebelt voor de voeten van Romano Postema, die doelman Romain Matthijs van MVV met een listig balletje passeerde 1-1. Dit was tevens de eindstand.