Roda JC pakt punt bij NAC Breda

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 4/02/2022 om 21:52
Laatst bewerkt op 5/02/2022 om 09:43

Roda JC en NAC Breda hebben vrijdagavond de punten gedeeld. In het Rat Verlegh Stadion in Breda werd het 2-2.

Roda JC ging voortvarend van start en beleefde al meteen in de eerste minuut een fraaie kans. Maar het schot van Xian Emmers eindigde in de handen van doelman Olij. Enkele minuten later kreeg Benjamin Bouchouari geel omdat hij de bal met de hand zou hebben aangeraakt.

Kansen waren er ook voor NAC, zoals in de 21e minuut. De Rooij kreeg een voorzet maar trapte de bal over het doel bij Rody de Boer. Op slag van rust maakte Absalem een overtreding op de rand van de 16 meter en dat leverde hem een gele kaart op. De vrije trap van NAC ging naast het doel en daarmee was de ruststand 0-0.

10 minuten in de tweede helft kwam NAC op voorsprong. Hilterman kopte de bal, uit een corner, achter doelman Rody de Boer. Lang kon NAC niet genieten van de voorsprong. Dylan Vente zette de stand enkele minuten later gelijk.

In de tweede helft waren de kansen vooral voor NAC. Maar Daryl Werker zag in de 84e minuut zijn kans en kopte de bal in de netten: 1-2. En weer gaf de ploeg van trainer Jurgen Streppel de punten in de laatste minuten weg. Velanas schoot in de 90e minuut de bal in de lange hoek bij Rody de Boer en zette daarmee de eindstand gelijk.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.