Roda JC pakt overwinning bij Jong Ajax

Gepubliceerd op 24/01/2023 om 07:37
Laatst bewerkt op 24/01/2023 om 13:30

Roda JC is maandagavond met drie punten teruggekeerd uit Amsterdam. Tegen Jong Ajax won Roda met 1-2.

Roda zette vanaf de aftrap veel druk op Jong Ajax, hetgeen al meteen een aantal goede kansen opleverde. Toch kwam Roda in de 24e minuut op achterstand toen Warmerdam de bal uit een vrije trap in de netten bij Moritz Nicolas werkte. Enkele minuten voor rust zette Dylan Vente de stand gelijk. Op slag van rust kwam Roda op voorsprong door een eigen doelpunt van Warmerdam.

Na rust waren de meeste kansen voor de ploeg van interim-coach Remon Strijbosch, maar Roda verzuimde te scoren. Jong Ajax was een paar keer dicht bij de gelijkmaker maar Roda-doelman Moritz Nicolas voorkwam dat.

Met de overwinning stijgt Roda naar plek 9 en staat weer in het linker rijtje.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.