VIDEO: Roda JC pakt in matige derby toch de volle winst

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 26/11/2023 om 12:04
Laatst bewerkt op 26/11/2023 om 20:14

Roda JC heeft in blessuretijd de derby tegen MVV met 1-0 gewonnen. Na het goede voetbal van de afgelopen week in Leeuwarden bij SC Cambuur was het natuurlijk de vraag of Roda deze lijn kon voortzetten met na drie gelijke spelen weer eens een overwinning.

Het leek erop dat Roda in de beginfase dit ook gelijk wilde laten zien, maar MVV herpakte zich en had in de 25e minuut zelfs de grootste kans op een voorsprong uit een schot van Marko Kleinen waar Koen Bucker de nodige moeite mee had. Roda was gewaarschuwd. MVV bleef aanvallend de gevaarlijkere ploeg, maar kwam ook niet tot scoren. Ruststand 0-0.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in het begin van de eerste helft, maar nu met nog meer druk naar voren en kwam MVV er slechts door slordigheden in de defensie sporadisch aan te pas echter de afwerking liet behoorlijk te wensen over in de weinig gecreërde kansen. Toch trok Roda nog de volle winst naar zich toe, want in blessuretijd was het invaller Lennerd Daneels die met een schitterende uithaal doelman Romain Matthys het nakijken gaf 1-0.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties