Foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 10/09/2021 om 23:37
Laatst bewerkt op 11/09/2021 om 09:28

In de derde thuiswedstrijd van dit seizoen lukte het Roda JC voor het eerst om een punt te pakken. Tegen NAC Breda had Roda kansen maar na 90 minuten stond het scorebord nog op 0-0.

Trainer Jürgen Streppel koos voor debutant Bryan Limbombe, die nog geen twee weken geleden in Kerkrade aansloot bij de selectie. De aanvaller, afkomstig van Racing Genk, had zich al in de tweede minuut onsterfelijk kunnen maken, maar de bal ging over het doel.
Roda bleef drukken en kreeg ook overwicht, maar echte grote kansen bleven uit of werden slordig om zeep geholpen.

Dat betekende dat de spanning tot de laatste seconde bleef, want beide ploegen bleven jagen op dat ene doelpunt dat voor de winst zou zorgen.
De tweede debutant Jeremy Cijnte, gehuurd van Heracles, was er in de slotfase nog het dichtste bij. Hij tikte in blessuretijd de bal in het zijnet, terwijl aan de andere kant doelman Rody de Boer ervoor zorgde dat Roda de nul hield.

Hoewel er opnieuw in eigen huis niet gewonnen kon worden, was het publiek de grote winnaar en dat vierde het eerste thuispunt uitbundig.

Na de enerverende wedstrijd liet Streppel al weten dat hij maandag, als Roda naar Volendam moet, voor een ander elftal gaat kiezen om sommige spelers rust te gunnen.
Volgende week vrijdag speelt de Kerkraadse ploeg, die na vijf duels op de elfde plek staat, weer een thuiswedstrijd. Top Oss is dan de tegenstander in het Parkstad Limburg Stadion.