Roda JC in onderhandeling over vertrek Vente, komst verdediger prioriteit

foto: HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 21/06/2023 om 10:08
Laatst bewerkt op 21/06/2023 om 10:40

Roda JC is met meerdere clubs in onderhandeling over de verkoop van aanvaller Dylan Vente. Bovendien zijn er contacten met de Belgische topclub Racing Genk over nieuwe spelers, bevestigt manager voetbalzaken Robbie Servais.

"Er wordt links en rechts door clubs geboden op Dylan op dit moment, we zitten in de onderhandelingsfase. De vraagprijs is voor ons heel belangrijk en Vente moet er zelf ook graag naartoe willen. Welke clubs er precies interesse in hem hebben kan ik niet zeggen, want dan zouden we anderen wakker kunnen maken", zegt Servais.

Nieuwe centrale verdediger
Volgens de nieuwbakken manager voetbalzaken van Roda is het invullen van de positie van een linker centrale verdediger "nu het meest urgent". Servais: "Die plek is vacant, vandaar. We zijn overigens voor meer posities in gesprek met verschillende spelers. Dat loopt, maar soms is het zo dat spelers nog ergens onder contract staan en dat eerst met hun eigen club moeten afhandelen."

"Wij werken volgens een zogenoemd witte vlekken plan, op welke plekken hebben wij iemand nodig. Dus ook in de aanval als Dylan Vente inderdaad gaat vertrekken. Wij kijken vooral naar het profiel van een mogelijke versterking, naar zijn mindset. Het moet echt passen, in de puzzel die we met het technisch hart aan het leggen zijn", legt Servais uit.

Contacten met Racing Genk
Servais geeft aan dat hij bezig is om te kijken welke spelers bij de Belgische topclub Racing Genk voor Roda interessant zijn. "Ik heb daar gewerkt dus die contacten lopen. Welke spelers halen het eerste daar niet, maar kunnen wél van waarde voor ons zijn door ze naar Roda te halen. Dat probeer ik zeker te bewerkstelligen."

De technische baas van Roda verwacht overigens dat Vente, en ook Bryan Limbombe die onder andere gelinkt wordt aan het Franse Toulouse FC, komende maandag nog bij de eerste training van Roda JC aanwezig zullen zijn. "Ik verwacht dat we tijdens de eerste training een groep van om en nabij veertien spelers zullen hebben, aangevuld met spelers uit de O21", vervolgt Servais.

Voldoende keepers
"Wanneer we een nieuwe speler gaan presenteren? Dat kan ik op dit moment nog niet met zekerheid zeggen. Qua keepers zijn we met Rody de Boer, Jordy Steins en Loek Hamers in ieder geval al klaar", aldus de Roda-manager.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties