Roda JC na topoverleg: dringend beroep op regionale ondernemers voor geld

De top van Roda JC doet, na een overleg tussen RvC, directie, Phoenix-groep en de Stichting Roda JC zaterdag, een klemmend beroep op nieuwe regionale ondernemers voor extra financiële middelen. 

“Willen we onze sportieve ambities waar maken, dan moeten de regionale ondernemers en supporters nu met ons meedoen", zegt raad van commissarissen-voorzitter Joop Janssen. De directie, Stichting Roda en de Phoenixgroep, die de Kerkraadse club eerder van de ondergang redden, onderschrijven die winstwaarschuwing.
 
"Als we onze ambitie willen handhaven om binnen drie jaar te promoveren naar de eredivisie, dan kan dat alleen met behulp van regionale betrokken partners die Roda JC en haar beleid ook een warm hart toedragen", legt Janssen verder uit. "Roda JC is een regionale maatschappelijk verantwoorde volksclub. Daarvan is de club de laatste jaren te ver verwijderd geraakt." 

De Phoenix-groep is een groep sponsors met een adviserende rol. Een groep regionale ondernemers bestaande uit Bert Peels, Stijn Koster, Roger Hodenius en Frans Herberighs. Peels: “Wij geloven in de toekomst van onze mooie club. Juist daarom hebben we ons gecommitteerd aan een vaste bijdrage voor drie jaren, zonder dat we daar iets voor terug willen. Wij als Phoenixgroep hebben een kloppend hart voor Roda JC Kerkrade, en willen met onze vaste bijdrage en de steun van al onze stakeholders dat deze mooie club zich verder kan ontwikkelen."