Roda JC: kwestie-Raatsie in wachtkamer, gesprekken met kandidaat-versterkingen 

Gepubliceerd op 16/04/2024 om 16:34
Laatst bewerkt op 16/04/2024 om 16:41

Roda JC is in gesprek met potentiële versterkingen met het oog op komend seizoen. Een eventueel langer verblijf van doelman Calvin Raatsie is vooralsnog geparkeerd. Manager voetbalzaken Robbie Servais geeft tegenover ZO-NWS een inkijkje in de lopende transferzaken. 

“Het feit dat we nog niet weten of  Roda JC volgend seizoen Eredivisie of weer in de Keuken Kampioen Divisie (KKD) speelt maakt het werken lastig. Maar dit is wel de situatie waar we mee van doen hebben. Oriënterend kunnen we, deels, wel wat doen”, begint Servais zijn relaas. 

“De prioriteit geldt voor alle posities binnen de hele selectie, maar vooral centraal achterin waar door het aanstaande vertrek van Matisse Didden een vacature ontstaat. En in de voorhoede omdat Sejk, Schmid en Ould-Chikh gehuurd zijn”, vervolgt de technische baas van de Kerkradenaren.

“We voeren op dit moment gesprekken met spelers om ons te versterken. We kunnen echter alleen doorpakken met diegenen die volgens ons geschikt zijn voor de Eredivisie én de KKD. Mochten we promoveren, dan kunnen we echt doorpakken. Maar vooralsnog gaan de gesprekken over versterkingen voor de Eredivisie puur en alleen om een voorsprong te hebben mochten we daadwerkelijk promoveren.” 

Servais, nogmaals: "We richten ons vooral op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt. Naar Levi Smans van VVV hebben we geïnformeerd, maar wij kunnen op dit moment nog steeds geen transfersommen betalen. Misschien dat dit bij een eventuele promotie verandert, maar zover is het op dit moment nog niet", legt de manager voetbalzaken verder uit. 

“Wat betreft doelman Calvin Raatsie moeten we eveneens wachten. Zodra duidelijk is op welk niveau we volgend seizoen spelen gaan we meteen in gesprek met FC Utrecht omdat die club eigenaar van Raatsie is. Mochten we Eredivisie gaan spelen, dan is Calvin wellicht een optie aangezien we dan over twee keepers beschikken die elkaar beconcurreren." Al heeft Raatsie zelf uiteraard ook inspraak, voegt Servais er aan toe.

Calvin Raatsie werd gedurende dit seizoen door Roda gehuurd van FC Utrecht nadat Koen Bucker flink geblesseerd was geraakt aan zijn arm. Laatstgenoemde goalie is op dit moment weer fit, maar moet genoegen nemen met een plekje op de reservebank. 
 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties