VIDEO: Roda JC krijgt enorm pak slaag van Jong PSV

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 3/04/2023 om 21:53
Laatst bewerkt op 4/04/2023 om 09:35

Jong PSV heeft Roda JC een forse nederlaag bezorgd. Op de Herdgang in Eindhoven ging Roda maandagavond met 5-1 onderuit.

Trainer Edwin de Graaf putte vertrouwen uit de laatste vier wedstrijden, waar hij koos voor een vijf mans middenveld en hieruit zeven punten pakte en waarbij Roda JC achterin weinig weggaf. Daar was tegen Jong PSV helemaal niets van te merken, want dat kwam na amper vijf minuten al op een 1-0 voorsprong. Uit een totaal ongevaarlijke voorzet van Jason van Duiven verdween de bal door de benen van keeper Moritz Nicolas in het doel.

In de 28e minuut werd het zelfs 2-0, toen aanvoerder Niels Rõseler op het middenveld enorm blunderde. Uit de daarop volgende counter was het een koud kunstje voor Isaac Babadi om de bal binnen te schuiven. Het werd nog erger voor Roda JC want in de 35e minuut was het weer Jason van Duiven die goed voor zijn man kwam en de 3-0 via de lat binnenschoot. Trainer Edwin de Graaf reageerde onmiddellijk en paste een driedubbele wissel toe. 

Ook de tweede helft werd het niet beter, want door alweer een blunder in de defensie mocht Jason van Duiven heel simpel zijn derde doelpunt van de avond en daarmee de 4-0 aantekenen. Roda JC was totaal van slag want vier minuten later werd het ook nog 5-0 door Mohamed Nassoh. Het werd weliswaar nog 5-1 door Niek Vossebelt hetgeen door de meegereisde supporters uitbundig werd gevierd, als zou het de winnende treffer zijn geweest.

Door dit verlies zakte Roda JC naar de veertiende plaats op de ranglijst en wordt een play-off plaats een moeilijke opgave.

Tags

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties