Sam Verbeek
Gepubliceerd op 28/03/2021 om 18:26
Laatst bewerkt op 28/03/2021 om 20:52

Roda JC heeft zondagmiddag de koploper van de Keuken Kampioen Divisie geklopt. In het Parkstad Limburg Stadion werd met 3-1 gewonnen van SC Cambuur.

Erik Falkenburg, Patrick Pflücke en Kees Luijckx maakten de doelpunten namens de ploeg van Jurgen Streppel.

In de openingsfase mocht Cambuur zich gelukkig prijzen met doelman Sonny Stevens. Terwijl de gasten twee redelijke kansen verprutsten, kwam de goalie van de Friezen twee keer oog in oog met een Roda-speler. In de twaalfde minuut zette Thijmen Goppel zijn collega Erik Falkenburg alleen voor Stevens. Een paar minuten later vergat Patrick Pflücke de score te openen.

Na een ruim een half uur spelen werd dan toch de score geopend. Via een interceptie van linksback Amir Absalem kwam Dylan Vente in scoringspositie. Opnieuw bleek Stevens een sta-in-de-weg voor Roda JC, maar in de rebound wist Falkenburg voor een leeg doel de bal binnen te werken.

Vlak na rust moest Roda-keeper Jan Hoekstra meteen aan de bak. Twee keer achter elkaar moest de doelman inzetten van invaller Michael Breij pareren en niet veel later maakte Hoekstra een schot van Robert Muhren onschadelijk.

Halverwege de tweede helft voerde Cambuur meer druk uit op de Kerkraadse defensie. Muhren was in de 75ste minuut het eindstation van een prachtige aanval, maar zijn schot belandde op de paal. Niet veel later liet Hoekstra zich opnieuw gelden. Hij voorkwam opnieuw een gelijkmaker door een intikker te onderscheppen.

Roda leek de wedstrijd te gaan beslissen toen invaller Niek Vossebelt zijn schot in de kiem gesmoord zag worden. De bal rolde door de zestien in en viel voor de voeten van Pflücke die met een kleine voetbeweging het leer achter Stevens wist te krijgen.

Maar in de 84ste minuut bracht Cambuur de spanning terug in de wedstrijd. De bal kwam voor de voeten van Muhren, die Hoekstra dit keer kansloos liet. Cambuur bleef druk uitvoeren, maar zag uiteindelijk Kees Luijickx de wedstrijd in het slot gooien: 3-1.