Roda JC kan niet winnen bij Telstar: 2-1

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 14/10/2022 om 21:55
Laatst bewerkt op 14/10/2022 om 23:07

Een nederlaag voor Roda JC vrijdagavond bij Telstar. In Velsen-Zuid werd het 2-1.

Het eerste echte gevaar kwam al na 5 minuten toen Telstar-speler Jay Kruiver de bal in de 16 meter kreeg maar Moritz Nicolas kon deze tijdig stoppen. Ook Dylan Vente was gevaarlijk bij het doel van Telstar maar de verdediging wist de bal weg te werken. Even later gevolgd door een doelpoging van Bryan Limbombe. De bal eindigde echter in de handen van doelman Ronald Koeman jr.

Na 12 minuten kwam Telstar op voorsprong. Amper twee minuten later liep de voorsprong van Telstar verder uit na een penalty. Die kwam er nadat Lennerd Daneels de bal tegen zijn hand kreeg: 2-0. Vlak voor rust wist Roda-doelman Nicolas de 3-0 te voorkomen.

Na rust waren er meer kansen voor Roda JC onder meer via Röseler, Vente en Postema. Dylan Vente was ook dicht bij een doelpunt in de 85e minuut maar de bal ging naast. Meer succes had hij in de extra tijd. In de 93e minuut werkte Vente de bal in het doel van Telstar.

Maar toen was het te laat voor Roda JC om de stand nog gelijk te krijgen en er alsnog een puntje uit te slepen.