Roda JC kan niet scoren bij FC Emmen

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 22/04/2022 om 22:46
Laatst bewerkt op 23/04/2022 om 10:14

Roda JC is er vrijdagavond niet in geslaagd punten te pakken bij koploper FC Emmen. In stadion Oude Meerdijk zagen 194 meegereisde supporters hun ploeg met 2-0 verliezen. Een groot deel van de wedstrijd moest Roda JC met 10 man aan de bak.

FC Emmen opende in de 7e minuut de score. Assehnoun werkte de bal achter Roda-keeper Rody de Boer. Ook Roda was gevaarlijk voor het doel van FC Emmen. Maar de aanval van Marzo eindigde niet achter de doellijn. Vanaf de 37e minuut moest Roda JC met 10 man verder omdat Richard Jensen een rode kaart kreeg vanwege een overtreding. In de extra speeltijd van de eerste helft leek er sprake van hands, maar volgens scheidsrechter Van Boekel was daar geen sprake van.

In de tweede helft had Roda meer in te brengen met enkele gevaarlijke momenten bij het doel van FC Emmen. Aan de andere kant moest Roda-keeper Rody de Boer zijn ploeg een aantal keren redden. Dylan Vente was een aantal malen dicht bij een treffer. Ondanks enkele wissels kreeg Roda geen grip op de wedstrijd. In de 77e minuut scoorde FC Emmen andermaal.