Roda JC hult zich in stilzwijgen over transfergeldkwestie De la Vega

Gepubliceerd op 8/03/2021 om 15:05
Laatst bewerkt op 8/03/2021 om 15:11

Roda JC zwijgt in alle toonaarden over de voortgang van de zogenoemde transfergeldkwestie met voormalig directeur Mauricio García de la Vega. De Mexicaan meent recht te hebben op een deel van de transfersom die de Kerkraadse club heeft ontvangen vanuit Japan voor de vertrokken Jordy Croux. Algemeen directeur Martijn Wismans wil niet ingaan op vragen van ZO-NWS hierover. 

Uit informatie waar deze omroep over beschikt zou de Mexicaan De la Vega recht hebben op veertig procent van de transfersom van de verkochte Belg Croux. Dit omdat de voormalig directeur bij zijn vertrek in de winter van 2019 met de eerstedivisionist, tijdens een overleg op Kasteel Erenstein, de afspraak heeft gemaakt dat hij meedeelt in verdiende transfersommen van spelers die hij zelf heeft aangetrokken. 

Mede onder deze voorwaarde besloot De la Vega toentertijd zijn biezen te pakken. De la Vega’s advocaat Ivo Sigmond kondigde enkele weken geleden tegenover deze omroep aan een ingebrekestelling naar Roda JC te gaan sturen en tevens naar de rechter te stappen. Dit nadat hij van de Kerkraadse club een reactie had ontvangen dat de gemaakte overeenkomst in strijd zou zijn met de regels van de FIFA en KNVB,

Sindsdien bleef het van beide kanten echter stil. “Wij gaan op dit moment geen uitlatingen doen over deze zaak”, laat AD Wismans via een woordvoerder weten. Ivo Sigmond was niet bereikbaar voor commentaar. De 26-jarige Jordy Croux had in Kerkrade nog een contract tot medio dit jaar, maar werd onlangs door de Kerkradenaren verkocht aan de Japanse club Avispa Fukuoka. 

Volgens bronnen rondom de Kerkraadse profclub ontving Roda voor de flankaanvaller echter geen al te grote transfersom. 

Advertenties