Roda JC koestert goede band met investeerders Phoenix Groep

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 12/01/2022 om 14:32
Laatst bewerkt op 12/01/2022 om 20:48

Roda JC bespreekt "op constructieve wijze" met de vermogende ondernemers van de zogenoemde Phoenix Groep de stappen die de club aan het maken is. Dat bevestigt algemeen directeur Jordens Peters van de Kerkraadse club tegenover ZO-NWS. 

“Ik ben constructief in gesprek hierover met de Phoenix Groep. Die deur is zeker nog niet dicht kan ik bij deze vertellen en de onderlinge band is goed. In een later stadium wordt bekeken of de samenwerking verlengd. De bal ligt voor wat dit betreft nu bij ons als club”, legt Peters woensdag desgevraagd in gesprek met deze omroep verder uit. 

Beleid maken
“Belangrijke voorwaarde voor de Phoenix Groep is dat wij als club beleid moeten gaan maken. Daar ben ik nu mee bezig in de vorm van een plan. Een plan voor waar wij als club in de toekomst naartoe willen. Als dat klaar is, dan wil de Phoenix Groep zien dat er positieve stappen gemaakt worden”, vervolgt de Roda-directeur. Hij geeft aan met een positief gevoel om de zoveel tijd met de Phoenix-leden om tafel te zitten. 

1,5 miljoen euro per seizoen
De multimiljonairs Roger Hodenius en Stijn Koster, beleggingsmaatschappij Mercurius van wijlen Roda-sponsor Henk Stienstra en zakenman Bert Peels, besloten medio 2020 om de Kerkraadse club die op dat moment in financiële nood verkeerde financieel te gaan helpen. Dit gezelschap steekt tot medio 2023 drie jaar lang 1,5 miljoen euro per seizoen in Roda JC.

De Kerkraadse eerstedivisionist is overigens nog altijd aan het bekijken wie de verschillende vacante functies binnen de raad van commissarissen, waaronder die van technische zaken, zal gaan invullen.” 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties