Roda JC geeft zege in slotfase uit handen

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 14/12/2020 om 21:42
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:02

Roda JC heeft maandagavond in het eigen Parkstad Limburg Stadion Hemond Sport niet kunnen verslaan. De Brabanders kwamen in de slotfase terug van een achterstand en namen een punt mee naar huis: 2-2.

De eerste kans voor de ploeg van trainer Jurgen Streppel, waar Kees Luijcks (geschorst) en Amir Absalem en Patrick Pflücke (beiden geblesseerd) ontbraken, was voor Erik Falkenburg die na twintig minuten spelen een voorzet van Jordy Croux in de handen van de Helmond Sport-doelman volleyde.

Tien minuten later was het diezelfde Falkenburg die meer succes had. De aanvaller deponeerde een voorzet van Thijmen Goppel in het gastendoel: 1-0. Een kwartiertje na rust was het wederom Goppel die aan de basis stond van een Roda-doelpunt. De rappe aanvaller werd gevloerd in het strafschopgebied.

Roland Alberg benutte zonder dralen de toegekende penalty: 2-0. De Kerkradenaden konden deze comfortabele voorsprong niet lang vasthouden, want al snel scoorde Lance Duijvestein de aansluitingstreffer. De gastheren waren daarna steeds meer het spoor bijster en kwamen niet meer onder de druk uit.

In de absolute slotfase wisten de Helmondenaren een strafschop te krijgen, waarna Jelle Goselink de trekker overhaalde: 2-2.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.