Roda JC en Fortuna verliezen oefenwedstrijden

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 22/07/2023 om 14:30
Laatst bewerkt op 22/07/2023 om 20:38

Roda JC heeft zaterdagmiddag achter gesloten deuren in het Parkstad Limburg Stadion tegen FC Köln II met 1-2 verloren. Fortuna Sittard verloor bij tweede Bundesligaclub SV Wehen Wiesbaden met 1-0.

De Kerkraadse club speelde met de, in ieder geval voor dit moment, sterkst mogelijk opstelling vanaf minuut één. Dat hield in dat de nieuwelingen Matisse Didden, die een sterke indruk tot nu toe maakt, en Brian Koglin centraal in de verdediging stonden. 

Op het middenveld maakten de onlangs aangetrokken Rodney Kongolo, die tot aanvoerder is gebombardeerd door trainer Bas Sibum, en Wesley Spieringhs hun opwachting. In de frontlinie stonden onder andere testspeler Enrique Zauner en ook Dylan Vente.

De spits wil graag weg, maar volgens manager voetbalzaken Robbie Servais "spelen er wel dingen, maar is er nog niks concreet genoeg". Het was diezelfde Vente die tegen de Keulenaren in het eerste bedrijf meerdere goede kansen kreeg, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan. 

De thuisclub had sowieso meer balbezit, maar beide ploegen kwamen voor rust niet tot scoren. Na de thee werd proefspeler Zauner al vrij snel gewisseld. Kort daarna benutte Diehl namens de gasten een strafschop. Roda JC-goalie Loek Hamers dook naar de verkeerde hoek: 0-1. 

Diehl was het overigens die vlak daarop ook de tweede treffer voor de Keulse opponent, die uitkomt op het vierde niveau in Duitsland, mocht aantekenen. De Kerkradenaren speelden een stuk minder dan in het eerste bedrijf. 

Metehan Güçlü, eveneens op proef bij de Sibum-brigade, verkleinde koppend de achterstand nog tot één doelpunt, maar daar bleef het ook bij. Roda leed hierdoor voor het eerst tijdens deze oefencampagne een nederlaag. 

Fortuna Sittard
Eredivisionist Fortuna Sittard verloor zaterdagmiddag bij tweede Bundesligaclub SV Wehen Wiesbaden, waar oud-Roda JC'er Thijmen Goppel in de basis stond, met 1-0. Hoewel de Sittardenaren in beide helften meerdere kansen kregen, konden zij niet tot score komen. 

De Duitse tegenstander deed die dit via Kroese wel, waardoor de Fortunezen uiteindelijk met een verliespartij in de benen huiswaarts richting Zuid-Limburg moesten keren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties