Roda JC: in een roes nachtbraken of meteen doorschakelen

Foto: Roda JC
Gepubliceerd op 10/05/2024 om 07:18
Laatst bewerkt op 10/05/2024 om 08:04

Vrijdag 10 mei 2024 is zonder enige twijfel de dag met daarop dé belangrijkste wedstrijd voor Roda JC in de voorbije jaren. De confrontatie met naaste concurrent FC Groningen. Wordt het promoveren en dus een zware nacht na afloop of moet de knop meteen om in de richting van de play-offs?

Hij blijft, zoals altijd eigenlijk wel, uiterlijk gezien heel rustig en zoekt naar de juiste woorden als de clash met de Groningers ter sprake komt: manager voetbalzaken Robbie Servais. Een klein jaar geleden door de Kerkraadse club uit de hoge hoed getoverd om de technische leiding in het Parkstad Limburg Stadion in handen te nemen.

“Leuk hè, is dit allemaal”, laat de veertiger zich in de dagen vóór hét promotieduel in keurige bewoordingen ontvallen. Servais kwam, zag en won met zijn nieuwe werkgever al snel een eerste prijsje: de eerste periodetitel. Iets wat vrijwel niemand had verwacht, maar Roda presteerde het toch maar 'eventjes'.

Samen met algemeen directeur Jordens Peters en nieuwbakken hoofdtrainer Bas Sibum ging de Kerkraadse club echter verder, stond vrijwel het gehele seizoen in de top twee van de Keuken Kampioen Divisie en verloor de minste competitiewedstrijden van alle ploegen. Een bijzondere en meer dan knappe prestatie.

Al blijft Servais zoals immer bescheiden: “We doen dit niét met zijn drieën maar met iedereen binnen de club, allemaal sámen.” Geen gekke dingen roepen, zoals dat bij FC Groningen hier en daar wel gebeurt, maar gewoon verder werken als iedere dag hetzelfde. “Wij willen rust.” Punt. Donderdag was het bij de afsluitende training van Roda al een exodus van supporters.

3000 in totaal, prachtig om te zien hoe zij de selectie en technische staf met vuurwerk en vlaggen een hart onder de riem staken. Alsof Feyenoord zich klaarmaakt voor de Klassieker met Ajax, maar dan in geel-zwarte kleuren. De spelers gaan met de bus richting Euroborg, vele honderden supporters van Roda doen dat ook. Geen toegangskaartje meer te krijgen. 

Terwijl de topmannen Peters en Servais in hun auto richting het noorden zullen rijden. Om, hopelijk voor velen in Kerkrade, vrijdagavond na tienen terug naar het zuiden terug te keren met promotie – en misschien zelfs het kampioenschap in de KKD – op zak. Wordt het ‘s nachts al een groot volksfeest bij het PLS of slaagt de promotiemissie niet meteen en moet er doorgeschakeld worden?

Roda leeft weer als nooit tevoren, dat is een gegeven. Al is het aan de Sibum-brigade om te gaan zorgen voor de spreekwoordelijke kers op de taart.

Vermoedelijke opstelling Roda: Raatsie, Reith, Didden, Koglin, Müller, Beerten, Kongolo, Ould-Chikh, Ouaissa, Sejk, Peña Zauner. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties